Poli Timisoara vs Poli Timisoara in Liga a doua?


Un scenariu ce a devenit perfect plauzibil. ACS Poli Timisoara este pe loc retrogradabil in Liga 1, in timp ce ASU Poli Timisoara este pe primul loc in seria C4 din Liga 3. Daca ACS retrogradeaza si ASU promoveaza, se vor intalni ca adversare in Liga 2. Ce ziceti de asta?

ACS este echipa primariei, care ne-a bagat-o pe gat aducand la Timisoara echipa ACS Recas, care a promovat corect in liga a doua acum cativa ani, i-a schimbat numele, a sustinut-o financiar si a ajuns in prima liga. Numai ca nu o iubeste nimeni. Abia strange cateva sute de spectatori la meciuri, daor la meciurile cu Steaua si Dinamo numarul spectatorilor a fost mai mare.

ASU este echipa suporterilor, a noastra. A pornit de jos, din Liga 5, jucand pe terenuri mizerabile, alaturi de vaci si oi, dar cu mult entuziasm si speranta. Alaturi de ASU au venit cateva din fostele glorii ale lui Poli, Iosif Rotariu, Vlaicu si Varga, care, la aproximativ 50 de ani, au jucat meciuri intregi, au inscris si au ajutat la promovarea echipei in Liga 4. Echipa este sustinuta financiar de noi, suporterii, este iubita de timisoreni, are o galerie minunata care o insoteste peste tot in deplasari, iar jucatorii simt asta si dau tot ce pot pe teren.

Dupa doua incercari, au promovat in Liga 3. Multi timisoreni sceptici au spus ca nu va rezista si ca va retrograda. Uite ca n-a fost asa. Baietii nostri joaca cu o ambitie fantastica, acum este sustinuta organizat, are suporteri cotizanti, unii au contribuit achizitionand abonamente VIP si Gold, au venit si sponzori, asa ca acum ASU Poli Timisoara este lider in Liga 3, cu 2 puncte avans fata de principalul urmaritor, Metalurgistul Cugir si cu avantajul meciurilor directe.

De mare, mare ajutor este divizia video de la Radio Timisoara, care transmite online toate meciurile de acasa ale lui Poli si face rezumate ample de la toate meciurile. Am urmarit cu placere meciurile noastre, jocul nostru este placut, tehnic, curajos si sunt convins ca se vor descurca si in Liga a doua.

Ar fi interesant de vazut ce vor face Primaria si Consiliul Local. Vor sustine tot o echipa macinata de probleme financiare, fara antrenor, cu jucatori de import, pe care nu o iubeste nimeni sau vor trece la adevarata Poli, cea a suporterilor si a orasului, care acum strange la meciurile de acasa 2-3 mii de spectatori, iar la cele din deplasare are o galerie de peste 500 de suporteri? Haideti sa va arat un rezumat video si cateva imagini, sa va convingeti.

cropped-cropped-poli-lupac1.jpg

bucuria golului

Coloana de masini la un meci din deplasare. 🙂

coloana de masiniasugalbazos.poli

Leave a comment