Tragedie in Turul Italiei: ciclistul belgian Wouter Weylandt a murit in etapa a treia


Tragedie in etapa a treia din Turul Italiei. Pe coborarea de pe Passo del Bocco ciclistul belgian a fost lovit de o motocicleta, s-a lovit cu capul de asfalt si a ramas inconstient. O echipa de medici a intervenit aproape instantaneu la locul accidentului si au incercat sa il resusciteze, i-au facut masaj cardiac, i-au injectat atropina si adrenalina, au incercat timp de 40 de minute, dar nu au reusit sa faca nimic. Decesul a fost anuntat de profesorul Giovanni Tredici, seful echipei de medici.

Eurosport.ro scrie: “Nu există imagini filmate cu incidentul în care a fost implicat Wouter Weylandt, singurele capturi video fiind surprinse de un cameraman al televiziunii italiene în timp ce rutierul se afla la pământ, iar medicii îi făceau masaj cardiac. Însă unul dintre cicliști, Manuel Cardoso, a văzut tot ce s-a întâmplat. Sprinterul portughez de la RadioShack a vorbit cu autorităţile italiene despre acest lucru, iar purtătorul de cuvânt al echipei, Phillip Maertens, i-a trimis un e-mail site-ului VeloNews cu descrierea oferită de Cardoso despre ceea ce s-a petrecut pe coborârea de pe Passo del Bocco, când mai erau 24 de kilometri rămaşi până la sosire.

“Wouter a fost distanţat şi încerca să revină în pluton. Apoi s-a uitat în urmă, pentru a vedea dacă nu era mai bine să îi aştepte pe alţi ciclişti întârziaţi, în jur de 20. În timp ce se uita, cu pedala stângă sau cu partea stângă a ghidonului a lovit un mic zid şi a fost catapultat în partea cealaltă a drumului, acolo unde s-a lovit de altceva. A fost îngrozitor” .

Ciclistul belgian de 26 de ani, Wouter Weylandt, a decedat in etapa a treia a Turului Italiei, etapa pe care a castigat-o anul trecut. Dumnezeu sa il aiba in paza.

One response

  1. Pingback: Il Giro 2011: rezultate etapa 4 « Ganduri de noapte (sportive)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 312 other followers