Sase!!! Politia pensiilor e cu ochii pe mine


Gata cu viata de lux pe care am dus-o pana acum. Ma urmareste politia. Dar nu orice politie, ci cea a pensiilor. Potrivit MEDIAFAX: “cei peste 900.000 de pensionati pe caz de boala vor fi verificati de „politia” pensiilor, adica de medicii specialisti din centrele locale de expertiza medicala. Asa a decis executivul care in 7 iunie a acceptat un amendament la proiectul de lege privind unele masuri in domeniul pensiilor, prin care s-a redus de la trei la un an termenul-limita pentru descoperirea pensionarilor ilegali.

Supraaglomerare in centrele locale
Prin urmare, un calcul simplu arata ca, la nivel national, centrele de evaluare ar trebui sa ia la bani marunti aproape 2.000 de pensionari pe zi. Asta, excluzandu-i pe pensionarii bolnavi ale caror dosare nu mai pot fi revizuite, potrivit legii (au o invaliditate ireversibila sau mai au cel mult cinci ani pana la varsta standard de pensionare).”

Doar ca autorii articolului din Evenimentul zilei uita cu cine au de a face. Au de a face cu Basescu, Boc, Berceanu, Udrea, Blaga, Funeriu si altii ca ei, ii stiti voi, care nu mai tin cont de nimic. Politia pensiilor ii va urmari pe toti, chiar si pe cei ca mine, care sunt ireversibil. Parca il si vad pe politai cum ma urmareste cu binoclul ca sa vada daca mananc mai mult de o firimitura pe zi din painea pe care o am in frigider. Ca doar asa a spus dolofana Teo, proaspat parlamentar PDL.

“Presupun că orice om s-ar descurca dacă ar câştiga numai 600 de lei. Şi dacă ai doi lei în buzunar, tot îţi iei o pâine, o pui în congelator şi mănânci în fiecare zi câte o frimitură, dar nu mori de foame”, consideră Teo.

Am totusi noroc ca sunt pensionar. Daca ma accidentez, cumva, tot mai primesc pensia (cat o mai primesc, depinde de concluziile politiei). Ca altfel, puteam pati ce a patit o doamna din Hunedoara (si nu numai, am auzit si in Timisoara de un caz asemanator).

Conform Banknews: O femeie cu mana rupta pierde banii de concediul medical pentru ca nu se afla acasa in momentul controlului. Irina Furca din Hunedoara este primul caz care demonstreaza absurdul noilor masuri legate de verificarea la domiciliu a concediilor medicale.

Irina Furca a primit concediu medical pe perioada 1-17 iunie pentru o fractura a bratului drept, diagnostic care ii induce o incapacitate temporara de munca. Ghinionul a facut ca ea sa fie una din persoanele aflate in concediu medical pe care controlul de la Casa judeteana de Sanatate (CJAS) Hunedoara nu a gasit-o acasa. Pentru ca absenta de la domiciliu presupune ca hunedoreanca este un bolnav inchipuit, conform procesului verbal intocmit de politia medicala, ea trebuie sa returneze sau sa nu primeasca nici un ban pe perioada concediului medical, potrivit Adevarul.

“Cand au venit medicii, am fost iesita sa-mi cumpar paine si niste medicamente pentru o alta afectiune de care sufar. Oricine poate vedea ca sunt intr-adevar bolnava: am mana rupta, pusa in ghips. Pot demonstra oricand ca nu sunt un bolnav inchipuit. Am un serviciu care presupune munca fizica si in aceasta stare nu pot lucra. Dupa parerea mea, concediul medical nu trebuie confundat cu arestul la domiciliu”, spune Irina Furca.

One thought on “Sase!!! Politia pensiilor e cu ochii pe mine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s